Slow Cooked - mört och saftigt

Det tar ofta lång tid att förbereda god mat, särskilt när huvudråvaran måste hanteras extra varsamt. Men tillagas det på rätt sätt, är allt förarbete källan till alldeles fantastiska smaker.

Detta upptäckte man i USA för många år sedan, framför allt i den amerikanska södern, varifrån inspirationen till Pulled Pork är hämtad. Här finns en lång tradition om hur man tillagar långkokt kött för att det ska bli extra mört och saftigt. Detta är bakgrunden till det nu välkända namnet pulled pork, som alltså kokas såpass länge att köttet blir så mört att man lätt kan dra isär det med endast en gaffel.

Tulips Slow Cooked-produkter är kokta sous vide (vakum) för att all smak, saft och styrka i köttet ska bevaras på bästa sätt och ge den där lilla extra goda smakupplevelsen. Tulips Slow Cooked-produkter är perfekta i det moderna köket, eftersom det värsta jobbet redan är gjort. Allt som behöver göras är att värma köttet i ugnen eller micron.  

I Tulips Slow Cooked-sortiment finns bland annat Pulled Pork, Spareribs, Pulled Turkey, Pulled Beef och Pulled Pork som passer perfekt till tacos, hamburgare, bakad potatis, paj, pizza, sallader eller som grytbas. 

Pulled pork
Nyhet

Chipotle Chili Pulled Pork


Tulip Chipotle Chili Pulled Pork är en het nyhet med inspiration från det mexikanska köket. Köttet är smaksatt med noga utvalda kryddor och tillagat med omsorg för att uppnå ett mört och saftigt resultat. Tillsammans med Chipotle-marinaden blir köttet extra kryddigt och gott! 

Läs mer här
Nyhet

Pulled Turkey Apple & Bacon


Med Tulip Pulled Turkey Apple & Bacon kombineras den goda smaken från det ljusa kalkonköttet med de populära smakerna från salt bacon och syrligt äpple.

Kalkonköttet är smaksatt med noga utvalda kryddor, krossat bacon och rostat äpple. Tillsammans är allt tillagat enligt traditionell Slow Cooked-metod för att uppnå det perfekt långkokta köttet som blir mört och saftigt. Köttet är så magert att det fått nyckelhålsmärkning.

Läs mer här

Pulled turkey

Tulip Slow Cooked produkter

Slow Cooked

It's all about taste