Top banner inspirationssidan.jpg

MORMORS MÅNDAGSMYS

Ugnspannkaka med skinka & bacon

4 PERSONER

350 g Tulip bacon 
250 g Tulip strimlad skinka
4 st ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt

Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke och rör till en jämn och klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa sedan ner äggen. Bryn bacon och skinka lätt i en stekpanna och lägg sedan i en smord form, långpanna eller låt ligga kvar i stekpannan. Häll smeten över köttet och grädda mitt i ugnen i cirka 40-50 minuter. Servera med rårörda lingon. 

Mormors måndagsmys.jpg
Brorsans tisdagshjälte.jpg

BRORSANS TISDAGSHJÄLTE

Fyllda pizzabullar med skinka & mozzarella

4 PERSONER

250 g Tulip strimlad skinka
2 paket pizzadeg
½ purjolök
1 st paprika
1 st chilipeppar
300 g riven mozzarella
1 burk tomatsås

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka purjolök, paprika och chili. Kavla ut pizzadegen och bred på ett tunt lager med tomatsås. fördela strimlad skinka, finhackade grönsaker och ost över hela degen. Rulla ihop och skär i cirka 4 cm tjocka bitar. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg på puzzabullarna. Toppa med ytterligare lite ost och grädda i ugnen tills de fått en gyllenbrun färg. 

MAMMAS SNABBA ONSDAG

Pizza bianco med kalkon & spenat

4 PERSONER

250 g Tulip strimlad kalkon
1 paket pizzadeg
70 g spenat
3 dl creme fraiche
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 msk färskost
1 tsk vitlökspulver
350 g riven ost
salt 
peppar

Sätt ugnen på 250°C. Blanda creme fraiche, smör mjöl, färskost, salt, peppar och vitlök i en kastrull och låt sjuda i cirka 5-10 minuter tills såsen tjocknar. Krama ur eventuell vätska ur bladspenaten och lägg i såsen. Låt sjuda i ytterligare någon minut. Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ostsås, strimlad kalkon och riven ost. Tillaga i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter. 

Mammas snabba onsdag.jpg
Pappas torsdagslyx.jpg

PAPPAS TORSDAGSLYX

Penne med pulled pork & krispig grönkål

4 PERSONER

1 paket Tulip pulled pork
500 g pennepasta
1 dl olivolja
1 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 krm citronskal
150 g grönkål
0,5 dl pinjenötter
1 st riven parmesan

Tillaga pulled pork och koka pasta enligt anvisning på förpackningarna. Spara steksky från pulled pork. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Skär grönkål i mindre bitar. Hacka lök, pressa vitlök, riv citronskal och stek i olivolja. Tillsätt pulled pork. Lägg den kokade pastan i en skål och häll över lagom med steksky från pulled pork. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Servera med riven parmesan. 

SYRRANS FREDGASFAVVO

Quesadillas med karamelliserad lök

4 PERSONER

1 paket Tulip pulled pork
4 st tortillabröd
2 dl riven ost
2 st gula lökar
500 g rödkål
0,5 dl äppelcidervinäger
1 tsk socker

Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkålen och lägg i en lag av äppelcidervinäger, socker och  lite salt. Låt stå medan du förbereder resten av maten. Hacka och karamellisera löken i smör. Fördela pulled pork, karamelliserad lök och ost på ett tortillabröd. Toppa med ytterligare ett tortillabröd. Stek i smör tills osten har smält mellan bröden. Servera med picklad rödkål. 

Syrrans fredagsfavvo.jpg
Kusinernas söndagsbesök.jpg

KUSINERNAS SÖNDAGSBESÖK

Pasta al forno med skinka, bacon & mozzarella

4 PERSONER

1 paket Tulip bacon
250 g Tulip strimlad skinka
600 g pasta
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
2 paket mozarella
400 g tomatsås
paprikapulver
cayennepeppar
salt
peppar

Sätt ugnen på 225°C. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprigt tillsammans med strimlad skinka i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper efter stekning. Stek lök och vitlök i samma stekpanna som köttet. Tillsätt tomatsås, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar. Blanda i bacon, strimlad skinka och pasta. Låt sjuda någon minut. Lägg allt i en ugnssäker form, toppa med mozzarella och tillaga i ugnen i cirka 10-15 minuter tills osten har smält.