Top banner.jpg

PORK CHOP BURGER

4 PORTIONER

1 paket Tulip pork chop 
4 st hamburgerbröd
2 st avokado
2 st bifftomater
1 st rödlök
1 påse ruccola
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
2 msk pesto

Dressing:
Blanda majonnäs, dijonsenap och pesto i en skål. 
Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen.

Pensla pork chop med tillhörande marinad. 
Skiva tomaterna, avokadon och löken i fina skivor. 
Grilla köttet i cirka 20-25 minuter och vänd med jämna mellanrum. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och montera sedan din hamburgare med dressing, tomat, avokado, grillad pork chop, och rödlök. Avsluta med ytterligare en klick dressing på toppen.

Pork Chop Burger.jpg
Webb_Bacon Kladdkaka.jpg

BACON KLADDKAKA

6-8 PERSONER

2 paket Tulip bacon
150 g mörk choklad, 70 %
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Lägg på ett hushållspapper. Spara fettet. Bryn smöret tills det doftar nöt och är ljusbrunt. Häll upp i en skål för att avstanna bryningen. Rör ner baconfettet. Skär chokladen i bitar och smält i en mikro eller i ett vattenbad. 

Klipp ut ett runt bakplåtspapper lika stort som botten på gjutjärnspannan. Smörj och bröa pannan och lägg i pappret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ned mjölet. Vänd ner choklad och smör. Hacka nötterna och vänd ner hälften tillsammans med hälften av baconet.
Häll upp smeten i pannan. Strö över resten av nötterna. Grädda kakan ca 15 minuter på ca 175°C på grillen under lock eller i ugnen. Försök hålla en jämn värme. Testa med en pinne om kakan är kladdig i mitten.
Strö över resten av baconet. Servera med grädde eller glass.

BACON MARY

4 PERSONER

1 paket Tulip bacon
4 st selleristjälkar
6 dl tomatjuice
1 dl citronsaft
4 stänk tabasco
2 tsk worcestershiresås
1 nypa örtsalt
Svartpeppar

Grilla baconet på medelvärme tills det blir knaprigt. Alternativt kan du baka baconet mellan två plåtar i varmluftsugn på 150°C i cirka 20-30 minuter, tills det blir krispigt och fått fin färg.

Blanda sedan tomatjuice, citronsaft, tabasco, worcestershiresås, örtsalt och svartpeppar i en karaff.
Om du vill! Tillsätt lite vodka. Det lyfter smaken.


Häll upp i glas fyllt med is. Dekorera med bacon och selleri.

Bacon Mary_2.jpg
Pork Brisket Vietnamesisk Style.jpg

PORK CHOP VIETNAMESISK STYLE

4 PERSONER

1 paket Tulip pork chop 

2 st morötter
½ zucchini
1 purjolök
1-2 dl syltad ingefära
20 st rispapper
soja
sweet chili

Strimla alla grönsaker, cirka 5 cm långa. Grilla Pork Brisket med tillhörande marinad. Skölj rispapper (ett i taget) och lägg på diskbänken. Fyll rispapprena med de strimlade grönsakerna, ingefära och det grillade köttet. Vik, rulla ihop och skär till en lagom avlång rulle.