Så steker du bacon på 6 olika sätt - Tulip Bacon

Konsten att tillaga bacon

En av de bästa sakerna med bacon är att du kan tillaga det på så många olika sätt och fortfarande få ett krispigt bacon, som alla Baconeers är sugna på. Här ger vi dig 6 olika sätt du kan tillaga bacon på.

Så steker du bacon på 6 olika sätt.
I ugn, mikro, stekpanna, airfryer, våffeljärn och grill.

 

Bacon är en klassisk råvara som de flesta känner till och som älskas av både stora och små. De går att äta både till frukost, lunch och middag och kan varieras i all oändlighet. Men precis som med vilket kött som helst finns det olika tillagningssätt och några saker du bör tänka på när du steker ditt bacon.

Det bästa med bacon är att det går att steka på många olika sätt och fortfarande få ett krispigt resultat. Nedan tipsar vi om 6 olika sätt att steka ditt bacon på, och vad du ska tänka på för de olika tillagningssätten. Hur du väljer att steka ditt bacon kan bero på vilka verktyg du har hemma, vad du ska laga för rätt med ditt bacon eller hur mycket tid du har på dig.

Vill du steka bacon på ett klassiskt sätt i stekpanna, antingen i skivor eller tärnat, eller på ett stänkfritt och smidigt sätt i ugn? Vill du prova ett riktigt snabbt sätt att steka bacon i mikro? Kanske är du riktigt sugen på bacon mitt under köksrenoveringen och vill testa att steka bacon i våffeljärnet eller i en airfryer? Eller känner du för att steka ditt bacon ute bland grönskan en sommardag på grillen?

Följ våra enkla steg för att lära dig hur du steker bacon på 6 olika sätt!

 

BACON I STEKPANNA - Tärnat

Stek tärnat bacon i stekpanna steg för steg:

  1. Börja med att hacka baconet om du inte redan köpt vårt färdighackade bacon.
  2. Lägg bacontärningarna i en torr och kall stekpanna.
  3. Stek baconet på medelvärme i 3–4 minuter och rör om då och då.
  4. När baconet fått en fin yta runt om är det färdigt.
  5. Häll upp på en tallrik med papper och låt baconet rinna av något innan servering.

BACON I STEKPANNA - Skivat

Stek skivat bacon i stekpanna steg för steg:

  1. Lägg det skivade baconet i en kall och torr stekpanna.
  2. Stek på medelvärme i cirka 3–4 minuter per sida. Tänk på att alla spisar fungerar olika, så håll koll på ditt bacon under tiden.
  3. När baconet fått en fin yta på båda sidor lägger du upp det på en pappersklädd tallrik.
  4. Låt rinna av i några minuter innan servering.

Tips

Spara det extra fettet från ditt stekta bacon för framtida måltider.

Bacon i ugn

Stek bacon i ugn steg för steg:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg baconskivor på en plåt, klädd med bakplåtspapper och se till att skivorna inte nuddar varandra.
  3. Tillaga baconet i ungen i 10 minuter. Håll koll under tiden eftersom alla ugnar fungerar olika.
  4. När baconet fått en fin yta är det klart. Lägg upp det på en pappersklädd tallrik och låt rinna av ett par minuter.

 

 

 

Bacon i mikrovågsugn

Stek bacon i mikro steg för steg:

  1. Lägg baconskivor på ett fat med hushållspapper under. Se till så att baconskivorna inte nuddar varandra.
  2. Lägg ytterligare två hushållspappersark ovanpå baconet.
  3. Ställ in i mikron i 3 minuter på 850 W.
  4. Ta ut och kontrollera hur baconet ser ut, vill du ha det mer tillagat sätter du in dem i mikron i ytterligare 1 minut.
  5. Ta ut baconet och ta bort pappret som legat ovanpå så att de inte fastnar i baconet.
  6. Servera!

Tips

- Eftersom alla mikrovågsugnar är olika, så är det en bra idé att hålla ett öga på baconet efter 3 minuter.

- Se till att ta bort pappershandduken efter en stund så att den inte fastnar i baconet.

A Baconeer vet:

Vill du ha bacon till det? Är en retorisk fråga

Bacon i airfryer

Att tillaga bacon i en airfryer går snabbt, spat tid och spar energi. Du får kripigt bacon med minsta insats. Här kan du läsa hur du kan tillaga Tulip skivat bacon i en airfryer:

  1. Placera skivorna i ett lager i din airfryer. Om du behöver kan du dela baconskivorna så att de passar i korgen.
  2. Sätt korgen i airfryern.
  3. Tillaga baconet i ca 10 miuter i 160 grader. (Tänk på att tiden kan variera beroende på vilken airfryer du har).
  4. Ta ut korgen och placera baconskivorna på ett papper. Baconskivorna är nu knapriga och redo att serveras. Enjoy!

Tips

Alla olika modeller airfryer värmer olika. Detta recept är utvecklat för en Cosori Premium CP158-AF-RXB, använder du en annan modell behöver du kansje justera koktiden något. Håll ett extra öga på baconet första gången du provaer ett nytt recept. Starta gärna på en kortare koktid än vad receptet säger och öka på tiden om baconet behöver längre tillagning. Tillagningstiden kan även variera beroende på baconets tjocklek. I detta recept har vi utgått från Tulips originalbacon. Är skivorna tjockare så förläng gärna tiden.

Bacon i våffeljärn


Stek bacon i våffeljärn steg för steg:

  1. Värm upp våffeljärnet.
  2. När järnet är varmt lägger du dina baconskivor i och stänger locket. Håll koll så att det inte bränner fast.
  3. Efter några minuter bör du ha fått till en fin yta på ditt bacon och då är det klart.
  4. Lägg upp på pappersklädd tallrik och låt fettet rinna av innan servering.

Bacon på grillen

Stek bacon på grillen steg för steg:

  1. Tänd grillen och lägg baconskivor i en aluminiumform eller i folie.
  2. Lägg formen eller foliet på grillen och stäng locket.
  3. Vänd på skivorna efter 3–4 minuter. Håll ett öga på baconet eftersom värmen kan skilja sig beroende på din grill.
  4. När baconet fått fit yta på båda sidor är det klart. Lägg upp det på en tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av innan servering.