Just den ekonomiska biten ska man faktiskt inte skoja bort. En snabb kalkyl ser ut så här: väljer du att äta din lunch på restaurang varje dag så kommer du komma upp i cirka 23 000 kronor på bara ett år. Låt oss säga att du tar med dig baconlåda, förlåt lunchlåda, tre dagar varje vecka så kommer du faktiskt att spara över 12 000 kronor på ett år. Det är bra mycket bacon det.
Dessutom kan du faktiskt inte vara säker på att din lokala lunchrestaurang alltid har maträtter med en acceptabel baconhalt på menyn. Faktum är att man som sann Baconeer gör klokast i att ha med sig låda, om man inte har turen att ha en tillförlitlig restaurang med bacontema nära arbetsplatsen. När det gäller bacon så vill man som bekant inte chansa. Blotta tanken att bli utan bacon är tillräckligt för att få en Baconeer att känna ett djupt vemod.
Det enklaste sättet att göra en matlåda är att helt enkelt laga lite för mycket mat hemma. Låt oss säga att du till exempel lagat en broccoligratäng med bacon, modell större eller en rejäl gryta senapskyckling med bacon och gräslök. Då placerar du helt enkelt överskottet i en låda, och voila: en enkel matlåda till dig!