Ägg och bacon i muffinsform - Recept - Tulip

Ägg och bacon i muffinsform

(1 st) Mitt betyg: 0

Ägg och bacon i muffinsform

  • 35 min

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacontärningar
  • 12 st ägg
  • 1 handfull grovhackad spenat
  • 8 st körsbärstomater
  • 8 st skivade champinjoner
  • 1 halv tärnad paprika
  • 100 g riven cheddarost
  • 1 msk gräslök
  • Salt
Skriv ut recept

Brunchmuffins med bacon blir gott och enkelt när du gör ägg och bacon i muffinsform. Funkar perfekt när ni är flera som är hungriga och inte vill stå och steka allting i stekpanna!

 


Gör så här

Tillagning av ägg och bacon i muffinsform

12 st

  1. Stek bacon halvkrispigt i en stekpanna och låt kallna.
  2. Vispa ägg i en skål.
  3. Smöra en metall-muffinsform med 12 hål.
  4. Lägg i hackad spenat, 1 tsk bacontärningar och tomater i fyra av hålen.
  5. Fördela cheddarost och 1 msk bacontärningar i fyra nya hål.
  6. Lägg champinjon, 1 tsk bacontärningar och paprika i de fyra sista hålen.
  7. Krydda med salt och peppar och fördela äggblandningen i alla hål tills du fyllt 3/4.
  8. Grädda i ca 20 minuter vid 180°C. Låt kallna och ta sedan ur formen.
  9. Toppa med gräslök och servera.