Äggröra med bacon
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 6 ägg
- 1 dl grädde
- 50 g Västerbottenost, grovriven
- 3 tomater
- ½ kruka basilika
- 2 msk smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett tills de är knapriga och fått fin färg. Lägg över på ett hushållspapper för att rinna av.
- Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt grädde, vispa lätt samman med en gaffel och krydda med lite salt, peppar och tillsätt riven ost, spar lite till topping.
- Dela tomaterna i mindre bitar. Plocka och grovhacka basilikan.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt äggsmeten. Stek på låg värme under omrörining till en krämig äggröra.
- Toppa med resten av osten, tomater i mindre bitar och hackad basilika. Servera med bacon och ett gott bröd.