Äggröra med bacon - Lättlagad äggröra - Recept - Tulip

Äggröra med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Äggröra med bacon

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 50 g Västerbottenost, grovriven
  • 3 tomater
  • ½ kruka basilika
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett tills de är knapriga och fått fin färg. Lägg över på ett hushållspapper för att rinna av.
  2. Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt grädde, vispa lätt samman med en gaffel och krydda med lite salt, peppar och tillsätt riven ost, spar lite till topping.
  3. Dela tomaterna i mindre bitar. Plocka och grovhacka basilikan.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt äggsmeten. Stek på låg värme under omrörining till en krämig äggröra.
  5. Toppa med resten av osten, tomater i mindre bitar och hackad basilika. Servera med bacon och ett gott bröd.