American Bacon Cookies
- 50 min
- 10 personer
Ingredienser
- 100 g Tulip Bacon i skivor
- 100 g choklad
- 4 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 1,5 dl socker
- 2 msk sirap
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 0,75 tsk bikarbonat
Gör så här
American Bacon Cookies
- Sätt ugnen på 170⁰C.
- Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Hacka chokladen till små bitar.
Deg:
- Sikta vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Tillsätt socker och blanda samman ingredienserna.
- Värm smör och sirap i kastrull, ta av innan den når kokpunkt och låt svalna. Tillsätt blandningen av smör och sirap samt ägget i skålen med de torra ingredienserna.
- Arbeta ihop till en deg och klicka ut 10 lika stora bitar på en en form med bakplåtspapper. Forma degbitarna platta, ca. 6-7 cm i diameter.
- Toppa med choklad- och baconbitarna och tryck ner dem i degen.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Låt kakorna svalna innan servering.