Baconpannkaka direkt i stekpanna - Recept - Tulip

Amerikansk baconpannkaka

(1 st) Mitt betyg: 0

Amerikansk baconpannkaka

  • 25 min

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i Skivor
  • 150 g vetemjöl
  • 1-2 nypor salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 stort ägg
  • Sirap och smör
Skriv ut recept

Otroligt goda baconpannkakor som funkar utmärkt som brunch till dig eller ditt sällskap. Påminner om härliga amerikanska pannkakor med bacon som brukar uppskattas av många!

 


Gör så här

8 stycken baconpannkakor

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en skål. Häll mjölk och ägg i blandningen och vispa ihop till en tjock smet. Om smeten är för tunn kan du hälla i lite mer mjöl.
  2. Stek baconskivorna nästan krispiga i ugnen i ca 10-15 minuter på 200 °C.
  3. Värm lite smör i en stekpanna och häll sedan i smet tills du är nöjd med storleken på pannkakan.
  4. Låt smeten steka i ca 30 sekunder och lägg sedan på stekt bacon.
  5. Toppa med lite mer smet så att baconet täcks.
  6. Stek några minuter på varje sida och servera sedan pannkakan varm med sirap och en klick smör.
  7. Toppa med mera bacon!


Tips

Du bör också prova våra baconpannkakor.