Asian BLTmed hoisinbacon
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip bacon
- 3 msk hoisinsås
- 1 msk lönnsirap
- 1 st salladshuvud
- 1 dl majonäs
- 2 tsk srirachasås
- 2 st tomat
- 1 st avokado
- 8 st stora skivor lantbröd/surdegsbröd
- färska örter (koriander, mynta, thaibasilika ex.)
- rostad lök
- furikake (valfri, går att byta ut mot sesamfrön)
Gör så här
Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda hoisinsås och lönnsirap och pensla skivorna med blandningen.
Sätt in plåten i ugnen och sätt den på 200°. Grädda ca 15 minuter tills baconet har fått fin färg och är krispigt. Vänd skivorna efter halva tiden.
Lägg salladsbladen och örterna i iskallt vatten så att de blir krispiga.
Blanda majonnäs och srirachasås.
Skiva tomaterna och avokadon.
Rosta, grilla eller smörstek brödskivorna.
Häll av vattnet från salladen och örterna. Bred majonnäs på bröden. Lägg på sallad, tomat, avokado, örter och bacon på fyra av brödskivorna. Toppa med rostad lök och furikake och lägg den andra brödskivan ovanpå.
För en ännu matigare måltid, servera tillsammans med exempelvis pommes frites.
Tips
Srirachasåsen kan bytas ut mot hackad avrunnen kimchi