Bacon brownie
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 150 g saltat smör, i tärningar, plus extra för smörjning
- 75 g pekannötter
- 2 tsk lönnsirap
- 75 g siktad kakaopulver
- 125 g vetemjöl
- 50 g malda mandlar
- 250 g brun farinsocker
- 1 tsk vaniljpasta
- 4 stora ägg
- 75 g mörk choklad (75%)
- ev grädde till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj och bröa en fyrkantig ugnsform, cirka 20 cm lång.
- Rosta pekannötterna i ugnen i 8 min. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
- Hacka chokladen grovt.
- Dela baconen i småbitar och stek dem i stekpanna utan fett. Häll på lönnsirapen och rör om. Häll över i en skål.
- Sikta kakaopulver och mjöl i en skål. Hacka mandeln och lägg i.
- Smält smör och socker i en kastrull på svag värme under omrörning tills sockret löst sig. Ta bort från värmen och tillsätt kakaoblandningen, vaniljpastan och rör ihop så allt blandar sig. Tillsätt äggen och rör om. Lägg i baconen med lönnsirapen, spara lite för topping. Rör i den hackade chokladen och pekannötterna
- Lägg i formen och lägg på resten av baconen, grädda i cirka 20 min. Ta ut kakan när den är lite klibbig, prova med en sticka. Sätt i kyl 30 min. Ta ut den och skär den i rutor.
- Servera med lite grädde.