Baconchips med guacamole
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 350 g Tulip Bacon i skivor
- 2 st avokado
- 1 msk finhackad rödlök
- 1 st tomat
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraîche
- Citronsaft
- Salt och peppar
- Chili eller cayennepeppar
Gör så här
Baconchips med guacamole
- Täck en bakplåt med bakpapper. Vik varje baconskiva på mitten, så den ligger dubbelt.
- Stek baconet krispigt i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
- Häll av fettet och låt kallna.
- Mosa avokado och blanda med hackad rödlök.
- Ta bort kärnorna och det ”våta” ut tomaterna och hacka sedan i små tärningar.
- Blanda ner med avokadoröran och pressa i vitlök.
- Rör ner crème fraîche och smaka av med salt, peppar, citronsaft och lite chili eller cayennepeppar.
- Toppa med hackad bacon och koriander.
- Servera!