Bacon chocolate cookies
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skivor
- 250 g smör
- 2 st ägg
- 3,5 dl strösocker
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 100 g mörk choklad 70%
Gör så här
Bacon cookies
- Sätt ugnen på 175°
- Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Ta upp baconet och lägg det i en skål. Tillsätt hälften av smöret i stekpannan. Bryn smöret tills det doftar nöt och är ljusbrunt. Häll upp i en skål. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta.
- Vispa samman socker och ägg i en skål.
- Blanda vaniljpulver, salt, kakao, bakpulver och 5 dl vetemjöl i en skål. Vispa ned mjölblandningen med ägoblandningen och rör ner baconsmöret. Tillsätt mer mjöl om det behövs, det ska bli en fast smet.
- Dela smeten i 16 bitar. Rulla till bollar och tryck ut dem till platta kakor på två plåtar med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt och tryck ned bitarna i kakorna.
- Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna helt.
Tips
Hackade jordnötter, chilipeppar och flingsalt är också gott att smaksätta med.
Du bör också prova vår American cookies med bacon.