Bacon sandwich
- 4 personer
Ingredienser
- 8 bröd
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 16 skivor ost
- Sallad
- 2 tomater
- Majonäs
- Ketchup
- 8 ägg
Gör så här
Denna sandwich tillagas en i taget:
- Ta fram sallad och preppa två salladsblad per sandwich. Skiva tomaterna.
- Lägg i 1/2 paket bacon (sära inte på skivorna) i varm stekpanna. Vänd på baconen när det fått fin färg.
- Lägg på två skivor ost så det täcker baconen. Vispa ihop 2 ägg och lägg äggsmeten runt om.
- Skär av kanterna på formbrödet och lägg 2 skivor bröd på ostskivorna (ett bröd på varje ostskiva.)
- Vänd på hela ”omeletten” genom att ta stekspaden under omeletten och in mot brödskivorna. Nu har du baconskivorna uppåt.
- Lägg 2 salladsblad, 2 tomatskivor, 2 ostskivor, lite majonnäs och ketchup på baconen.
- Ta stekspaden och vänd in omelettens ”långsidor” och vik över ena brödsidan till en dubbel sandwich. Snygga till kanterna med en vass kniv.