Bacon scones
- 30 min
- 12 personer
Ingredienser
- 200 g Tulip Bacontärningar
- 1 tsk olja
- 250 g vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 3 msk florsocker
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 1,5 dl mjölk
- 1 msk citronsaft
- Kärnmjölk
Gör så här
Bacon scones
- Sätt ugnen på 200 ºC och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Stek bacon krispigt i lite olja. Lägg de stekta bacontärningarna på en pappershandduk.
- Sikta vetemjöl, bakpulver, florsocker och salt i en skål. Smula smöret i mjölblandningen så att det liknar riven ost. Blanda ned baconet i degen.
- Tillsätt mjölk och citronsaft och knåda. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut runda små scones med ett glas.
- Lägg dem på bakplåten och pensla med kärnmjölk.
- Grädda tills sconesen är gyllenbruna på toppen (10-12 minuter).
- Servera scones varma med smör och sylt. Scones kan frysas.