Bacon scones - Hur gör man scones - Recept - Tulip

Bacon scones

(1 st) Mitt betyg: 0

Bacon scones

  • 30 min
  • 12 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacontärningar
  • 1 tsk olja
  • 250 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk citronsaft
  • Kärnmjölk
Skriv ut recept

Scones är av skotskt och engelskt ursprung. Den ursprungliga varianten var rund och platt och bakades på en grillpanna. Men hur gör man scones? Här följer ett recept på supergoda bacon scones som är enkla att göra!

 


Gör så här

Bacon scones

  1. Sätt ugnen på 200 ºC och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Stek bacon krispigt i lite olja. Lägg de stekta bacontärningarna på en pappershandduk.
  3. Sikta vetemjöl, bakpulver, florsocker och salt i en skål. Smula smöret i mjölblandningen så att det liknar riven ost. Blanda ned baconet i degen.
  4. Tillsätt mjölk och citronsaft och knåda. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut runda små scones med ett glas.
  5. Lägg dem på bakplåten och pensla med kärnmjölk.
  6. Grädda tills sconesen är gyllenbruna på toppen (10-12 minuter).
  7. Servera scones varma med smör och sylt. Scones kan frysas.