Baconbiffar
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 500 g nötfars
- ½ gul lök
- 3/4 dl havregryn
- 1 msk majsstärkelse
- 1 ½ dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk dijonspenap
- 3 msk finhackad persilja
- Smör
- 3 dl sky (silad) och vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 ½ msk majsstärkelse
- 2 dl grädde
- ½ tsk rosépeppar
- 900 g delikatesspotatis
- Haricots verts
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisen och dela potatisarna på längden i halvor. Lägg på en plåt och ringla runt rapsolja. Grädda i 25 min.
- Hacka löken fint. Blanda lök, havregryn, majsstärkelse, mjölk, ägg, salt, peppar, socker, senap och persilja. Blanda väl och låt stå 10 min.
- Vänd ner färsen i blandningen och arbeta ihop till en fast och smidig smet.
- Häll en skvätt vatten i stekpannan och vispa runt. Sila ner stekskyn i en måttkanna. Fyll på med vatten till bra konsistens (cirka 3 dl). Häll tillbaka i stekpannan och tillsätt fond. Rör ut majsstärkelsen i lite av grädden. Häll det och resterande grädde samt lätt stött rosépeppar i stekpannan. Låt koka upp försiktigt under omrörning med visp. Sjud några min. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda 5–10 min, tills biffarna är genomstekta.
- Koka upp lättsaltat vatten, lägg i haricots verts och låt stå 3 minuter.