BaconkladdkakaFramtidens dessertklassiker
- 30 min
Ingredienser
- 2 paket Tulip bacon
- 150 g mörk choklad, 70%
- 150 g smör
- 2 ägg
- 1,75 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g pekannötter, osalta
Gör så här
Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Lägg på ett hushållspapper. Spara fettet.
Bryn smöret tills det doftar nöt och är ljusbrunt. Häll upp i en skål för att avstanna bryningen. Rör ner baconfettet.
Skär chokladen i bitar och smält i en mikro eller i ett vattenbad.
Klipp ut ett runt bakplåtspapper lika stort som botten på gjutjärnspannan. Smörj och bröa pannan och lägg i pappret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ned mjölet. Vänd ner choklad och smör. Hacka nötterna och vänd ner hälften tillsammans med hälften av baconet.
Häll upp smeten i pannan. Strö över resten av nötterna. Grädda kakan ca 15 minuter på ca 175°C på grillen under lock eller i ugnen. Försök hålla en jämn värme. Testa med en pinne om kakan är kladdig i mitten.
Strö över resten av baconet. Servera med grädde eller glass.