Helstekt baconlindad fläskfilé i ugn
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- Fläskfilé, ca 600 g
- 1 msk smör
- 1 msk finhackad timjan eller 1 tsk torkad
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 1 kg delikatesspotatis
- 2 gula lökar
- 2 röda äpplen
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa köttet och skär bort senor och hinnor. Krydda med salt och peppar. Vira in köttet med baconskivorna runtom. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet i några minuter tills det fått fin färg. Krydda med hackade örter.
- Lägg ut köttet i mitten av en ugnsplåt och fördela ut potatisen runtom. Skala och dela lökarna i kvartar och fördela ut. Dela och kärna ur äpplena och dela i klyftor. Fördela ut i formen tillsammans med vitlöksklyftor. Krydda med lite salt och peppar och ringla över olivolja över grönsakerna.
- Tillaga i ugnen tills köttet är klart cirka 70 grader i innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila inlindat i folie i ca 10 minuter.
- Höj värmen till 225 grader och stek klart grönsaker och äpple tills det fått fin färg och är genomstekt. Skär köttet i skivor och servera med alla goda tillbehör gärna tillsammans med en kall sås på crème fraiche smaksatt med dijonsenap och hackade örter.