Helstekt fläskytterfilé i ugn med bacon - Recept - Tulip

Helstekt baconlindad fläskfilé i ugn

(1 st) Mitt betyg: 0

Helstekt baconlindad fläskfilé i ugn

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • Fläskfilé, ca 600 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk finhackad timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 gula lökar
  • 2 röda äpplen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa köttet och skär bort senor och hinnor. Krydda med salt och peppar. Vira in köttet med baconskivorna runtom. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet i några minuter tills det fått fin färg. Krydda med hackade örter.
  3. Lägg ut köttet i mitten av en ugnsplåt och fördela ut potatisen runtom. Skala och dela lökarna i kvartar och fördela ut. Dela och kärna ur äpplena och dela i klyftor. Fördela ut i formen tillsammans med vitlöksklyftor. Krydda med lite salt och peppar och ringla över olivolja över grönsakerna.
  4. Tillaga i ugnen tills köttet är klart cirka 70 grader i innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila inlindat i folie i ca 10 minuter.
  5. Höj värmen till 225 grader och stek klart grönsaker och äpple tills det fått fin färg och är genomstekt. Skär köttet i skivor och servera med alla goda tillbehör gärna tillsammans med en kall sås på crème fraiche smaksatt med dijonsenap och hackade örter.