Recept på baconlindade dadlar i ugn – Tulip

Baconlindade dadlarmed rosmarin

(6 st) Mitt betyg: 0

Baconlindade dadlarmed rosmarin

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Här har vi ett klassiskt tilltugg! Baconlindade dadlar är otroligt enkelt att göra och blir en perfekt kombination av sött och salt. Den söta och mjuka dadeln tillsammans med det krispiga och salta baconet kan inte gå fel. Baconlindade dadlar passar perfekt till fördrinken, som tilltugg innan maten, eller som en tapasrätt.

De baconlindade dadlarna tillagas enkelt och snabbt i ugn. Tänk på att kärna ur dadeln innan den lindas in i baconet. Det är lagom att varje dadel lindas in i en halv baconskiva. Lägg dem på en ugnsfast form och se till så att baconskarven ligger nedåt så att baconet inte lossnar från dadeln när det tillagas.

Det bästa med den här rätten är att den kan förberedas i god tid – du kan förbereda dina baconlindade dadlar och förvara dem i kylen, redo att bakas, när tillfälle ges.

Kan du inte få nog av bacon och vill testa fler härliga baconrecept att laga till tapasmiddagen eller fördrinken? Varför inte testa Twisted bacon eller Pizzabullar också!

 


Gör så här

  1. Baconlindade dadlar
  2. Sätt ugnen på 200C.
  3. Dela baconskivorna på hälften och linda in varje dadel med en halv baconskiva. 
  4. Lägg dadlarna med baconskarven nedåt i en ugnsfast form. Låt stå i ugnen ca 15 minuter, tills baconet fått fin färg. 
  5. Lägg upp på serveringsfat och toppa med rosmarinblad.