Baconlindade köttbullar med potatismosLagat i airfryer
Ingredienser
Köttbullar- 2 paket Tulip Bacon i skivor
- 400 g köttfärs
- 3 tsk ströbröd
- 1 ägg
- ½ lök
- 1 vitlök
- ¼ tsk muskot
- Svartpeppar och kryddpeppar
- 400 g potatis
- 2 dl grädde
- 60 g smör
- 1 dl ettika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 st rödlök
Gör så här
Hemlagade köttbullar:
Blanda köttfärs, ströbröd, ägg, lök, vitlök, muskot, kryddpeppar och svartpeppar i en skål. Se till att blanda väl. Forma små köttbullar, cirka 25 gram var. Dela baconet i två delar och snurra varje köttbulle med en halva av baconet. Lägg den lösa änden nedåt när du steker dem.
Stek i airfryer på 205 grader i cirka 12-15 minuter.
Potatismos:
Koka hela potatisar i cirka 25 minuter, tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt cirka 2 dl grädde och 60 gram smör. Mosa tillsammans med en potatisstöt. Smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök:
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt skivad rödlök. Låt det dra i minst 2 timmar, gärna över natten.
Så här gör du bacon i airfryer:
- Lägg baconet direkt i airfryerkorgen.
2. Stek det krispigt i Airfryer i cirka 8 minuter på 180 grader.
Tips
OBS: Det är viktigt att komma ihåg att alla airfryer-maskiner kan bete sig olika.