Baconmuffins med citron och kokos
- 40 min
Ingredienser
- 125 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 225 g vetemjöl
- 125 g rörsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g smör
- 150 g florsocker
- 1 tsk citronsaft
- 150 g Tulip Bacontärningar
- Olja
- Kokosflingor
- 12 st muffinsformar
- 1 st muffinsplåt
- Elvisp eller bakmaskin
Gör så här
Baconmuffins
- Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och rör ihop med mjölken.
- Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, rörsocker, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
- Tillsätt smör- och mjölkblandningen medan du rör om.
- Fördela smeten i 12 formar. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills de är ljusbruna.
FROSTING
- Vispa 150 g smält smör, florsocker och citronsaft vitt och krämigt. Stek bacontärningarna i lite olja tills de är krispiga.
- Lägg baconet på papper tills stekfettet runnit av.
- Häll rikligt med kokosflingor på ett fat och rulla muffinsens sidor i kokos.
- Bred på frosting på toppen med en stor kniv och toppa med bacontärningar.
- Häll sedan kokosflingor över. Ställ in i kylskåp innan servering.