Baconpaj
- 4 personer
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk ättika (12%)
- 1 tsk salt
- 175 g smör
- 0,5 dl vatten
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 1 broccolihuvud (250g)
- 250 g plommoncocktailtomater
- 20 cm purjolök
- 2 dl riven ost
- 4 dl vispgrädde
- 3 ägg
- Salt och peppar
Gör så här
- Rör ihop vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke. Knåda hastigt ihop degen och forma den till en boll. Tillsätt mer mjöl om det är för klibbigt. Platta ut degen och nagga den sedan med en gaffel. Ställ in i kylen 30 min.
- Sätt på ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min.
- Koka upp lättsaltat vatten. Dela broccolin till mindre bitar och låt koka 3 min.
- Halvera plommoncocktailtomater och strimla bacon och purjolök. Blanda med broccolin Riv osten och fördela ut allt i pajskalet.
- Vispa ihop grädde, ägg och kryddor. Häll över och grädda i 225° i 30-40 minuter.