
Baconpannkaka med syrlig morotsallad och rårörda lingon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon
- 1 msk smält smör
- 1 krm salt
- 1,5 krm svartepeppar
- 6 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- 3 dl lingon
- 3 msk socker
- 2-3 morötter
- 1 msk ättika
- 1 msk citron
- 1,5 tsk socker
- färsk persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda frysta lingon och socker. Ställ åt sidan och låt sockret lösa sig med lingonsaften.
Stek skivat bacon samt hela baconstrips. Behåll fettet. Blanda torra ingredienser. Vispa hälften av mjölken i mjölblandningen tills du har en slät och smidig smet. Vispa sedan i resten av mjölken, äggen, baconfettet och smöret. Smöra en form och häll i smeten, vänd sedan ner skivat bacon. Grädda i mitten av ugnen tills du har en fin färg på pannkakan, ca 30 minuter.
Riv eller hyvla morot tunt, blanda med övriga ingredienser. Tillsätt persilja efter smak.
Servera tillsammans med lingon, morötter och baconstrips.