Baconrisotto - Recept - Tulip

Baconrisotto

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconrisotto

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
  • 3 dl carnaroli ris
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 50 g parmesan, finriven
  • flingsalt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Strimla baconet.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök, Rensa och dela champinjoner i skivor.
  3. Hetta upp olivoljan i en rejäl kastrull och tillsätt olivolja, bacon, lök och vitlök. Stek tills det fått lite färg och tillsätt svampen, stek tills vätskan kokat in.
  4. Krydda med rosmarin, lite salt och peppar. Ta undan lite till garnering.
  5. Koka upp vatten med buljong och tillsätt riset med baconblandningen. Fräs i några minuter under omrörning tills riset sugit upp oljan.
  6. Häll ner vinet och låt det få ett uppkok, rör tills det mesta kokat in.
  7. Tillsätt lite buljong i taget med en soppslev. Så snart buljongen kokat in tillsätter du mer.
  8. Puttra på medelvärme i ca 15 minuter tills riset mjuknat men fortfarande har en rå kärna kvar. Blanda ner smöret i mindre bitar och tillsätt det mesta av parmesanen. Spar lite till dekoration och toppa med resten av baconblandningen.