Baconsallad med avokadomed grönkål och matvete
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
AVOKADOSALLAD- 1 paket Tulip Bacon i skivor
- 350 g kokt matvete
- 50 g grönkål
- 120 g romansallad
- 2 st avokado
- 1 dl olivolja
- 1 st lime
- 1 tsk senap
- 2 msk finhackad persilja
- 0,5 tsk brunt farinsocker
Gör så här
Vinägrett:
- Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål.
- Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja.
- Smaka av med salt och peppar.
Avokadosallad:
- Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden.
- Skär salladen i mindre bitar.
- Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar.
- Toppa sedan salladen med resterande bacon.