Baconsallad med avokado - Avokadosallad - Recept - Tulip

Baconsallad med avokadomed grönkål och matvete

(2 st) Mitt betyg: 0

Baconsallad med avokadomed grönkål och matvete

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

AVOKADOSALLAD VINÄGRETT
  • 1 dl olivolja
  • 1 st lime
  • 1 tsk senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0,5 tsk brunt farinsocker
Skriv ut recept

En matig och god avokadosallad med bacon, grönkål och matvete. Bacon i sallad blir riktigt gott som smaksättare i salladen och resultatet blir både fräscht och mättande med syran från vinägretten!

 


Gör så här

Vinägrett:

  1. Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål.
  2. Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Avokadosallad:

  1. Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden.
  3. Skär salladen i mindre bitar.
  4. Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa sedan salladen med resterande bacon.