Bacontarteletter med rödkålssallad
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g Tulip bacon, skivat
- 400 g rödkål
- 1 apelsin
- 1 dl finhackad persilja
- 100 g blåbär
- Granatäpplekärnor
- Grovhackad mandel
Gör så här
- Lägg 4 skivor bacon tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg 3-4 skivor bacon på andra hållet, ovanpå det första lagret bacon och fläta ihop skivorna. Fortsätt tills du har en flätad "baconfilt".
- Fläta varje baconpaket (7-8 skivor) till en fyrkant, du ska ha totalt 4 flätade rutor.
- Grädda rutorna i ca 15 min i ugnen på 200°C tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Lägg rutorna över ett glas och låt de svalna helt medan de formas till en tartelett.
- Finhacka rödkålen, skala apelsinen och skär i mindre bitar.
- Blanda rödkålen och apelsinen tillsammans med persilja och blåbär i en skål. Om det finns apelsinjuice på skärbrädan, rör ner den i salladen.
- Lägg lite rödkålssallad i varje bacontartelett och garnera med granatäpplekärnor och mandel.
- Servera bacontarteletterna med resten av rödkålssalladen vid sidan av.
SE HUR LÄTT DET ÄR. SMAKLIG MÅLTID:
Tips
Knyt ett snöre försiktigt runt baconrutorna när du hänger de över glaset för att de lättare ska ta form.