Bakad focaccia med bacon och rosmarin
- 25 t 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 5 g jäst
- 3 dl vatten
- 250 g vetemjöl
- 130 g durum vetemjöl
- 10 g rågmjöl
- 10 g havsalt
- 4 msk olivolja
- 2 kruka färsk rosmarin
- 80 g bacon i skivor
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
DEG:
Rör om jäst och vatten tillsammans.
Tillsätt mjöl och kör degen i mixern 17 minuter med något över medelhastighet.
Tillsätt salt och rör om i ytterligare 1 min.
Täck degen med plastfolie och kyl sedan i 24 timmar.
BAKNING:
Smöra 2 st små ugnsfastformer med olja och tillsätt sedan färska kvistar rosmarin.
Placera 2 skivor bacon runt krukornas sida.
Häll 300 g deg i varje panna. Degen ska höjas tills den träffar kanten på pannan. Tillsätt några fler rosmarinkvistar, saltflingor och resten av oljan.
För in ett finger i degen på fem ställen så att det finns några hål med olja och rosmarin.
Baka focaccian i en förvärmd ugn vid 250 ° C i 12 min.
Vänd sedan brödet ur pannan och baka i ytterligare 6 minuter.
Mängden olja i pannan tillsammans med degen ger brödet en fin krispig skorpa.