Bakad potatis med bacon
- 1 t 35 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 bakpotatis
- 2 pkt Tulip Bacon i skivor
- 1 gul lök
- 2-3 dl crème fraiche
- 0,5 dl spenat, hackad
- 50 g Tulip Rökt Skinka, hackad
- 2 dl stark riven ost
- Svartpeppar
Gör så här
Bakad potatis med bacon
- Skala och skär löken i små bitar.
- Stek mjukt tills löken karamelliserat sig. Tillsätt spenat. Blanda i crème fraiche, skinka, hälften av osten och svartpeppar.
- Tvätta och pricka potatisen med en gaffel.
- Vira baconskivor runt potatisen, ca 4 skivor per potatis. Fäst ändarna med tandpetare.
- Ställ i ugnen i 200 grader i ca 80 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Ta bort tandpetarna.
- Skär lock av potatisar och gräv ut innehållet och mosa det med en gaffel. Blanda med fyllningen. Lägg fyllningen i potatisarna och toppa med ost.
- Baka i ugn ca 10 minuter tills osten smälter.
- Dekorera med klippt smörgåskrasse, basilikablad och flingsalt.