Blomkål med bacon och ostsås
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip bacon 125 g
- 1 kg blomkål
- 1,5 dl riven ost
- 3 dl vispgrädde
- Chiliflakes
- 0,5 dl hackad färsk persilja
- Flytande smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
- Skölj blomkålen och dela den i mindre bitar, gör detta även med stocken. Du kan med fördel skära blasten till strimlor. Lägg blasten och stocken i botten och ett lager av blomkålsbuketterna i toppen i en ugnsform. Peppra och salta lite. Dela baconen i mindre bitar och lägg hälften av mängden ovanpå.
- Lägg på resten av blomkålsbuketterna, slå på grädde och ost. Lägg över resten av baconen och ringla gärna lite smör på de blomkålsbuketter som inte täcks av baconen.
- Grädda i ugnen i cirka 35-40 minuter. Garnera med hackad persilja.
Tips
Kan servera med ris om man önskar mer matig rätt.