Broccolisoppa med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 2 fasta potatisar
- ½ purjolök
- 1 msk smör
- 300 g fryst broccoli
- 7 dl vatten
- 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
- 1 dl grädde
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär baconet i mindre bitar och stek det frasigt i en stekpanna utan fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Skala potatisen och strimla purjolöken. Hetta upp en kastrull och tillsätt smöret, fräs purjolöken tills den mjuknat i någon minut.
- Tillsätt potatis, broccoli och häll ner vatten och buljong. Koka under lock i ca 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät och häll ner grädde. Låt den få ett uppkok och smaka av med lite salt och peppar.
- Toppa med bacon.