Brysselkål med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 500 g brysselkål
- 1 rödlök
- 1 rött äpple
- 2 msk smör
- 8 dadler, urkärnade
- 1 tsk finhackad timjan
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- 50 g mandel
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Lägg mandeln i stekpanna och rosta den. Låt svalna och grovhacka.
- Koka upp lättsaltat vatten och koka brysselkålen mjuk i ca 3 minuter. Låt rinna av.
- Skär baconet i mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Dela och kärna ur äpplet, skär i mindre bitar. Hetta upp smöret och fräs bacon, lök och äpple tills blandningen mjuknat och fått fin färg.
- Dela dadlarna i mindre bitar och lägg ner i pannan tillsammans med timjan, vinäger och honung.
- Blanda ner väl avrunnen brysselkål och krydda med lite salt och peppar. Lägg på mandeln, blanda och servera varm eller ljummen.