Falukorv i ugn med baconServeras med potatismos
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 800 g falukorv
- 2 msk. flytande smör
- 1 tomat
- 1 äpple
- 1 dl riven ost
- 4 msk skånsk senap
- 1 gul lök
- 900 g mjölig potatis
- 1-1,5 dl mjölk
- 1 msk smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form.
- Skala och dela potatisen. Låt koka mjuka.
- Skala och skär löken och äpplena i klyftor. Dela tomaterna och skär i skivor.
- Skär med vass kniv snitt i korven med två centimeters mellanrum. Fördela tomaterna i snitten. Bred senap på korven och lägg på baconskivorna. Toppa med riven ost. Lägg lök och äpplen vid sidan. Stek i ugn i cirka 25 minuter.
- Häll av vattnet på potatisen, tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa allt till önskvärd
konsistens.