Falukorv i ugn inlindat i bacon - Tulip

Falukorv i ugn med baconServeras med potatismos

(1 st) Mitt betyg: 0

Falukorv i ugn med baconServeras med potatismos

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 800 g falukorv
  • 2 msk. flytande smör
  • 1 tomat
  • 1 äpple
  • 1 dl riven ost
  • 4 msk skånsk senap
  • 1 gul lök
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 1-1,5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Är du sugen på en riktig klassiker för både stora och små? Då är falukorv i ugn receptet du ska laga ikväll. Den ugnsstekta falukorven fylls med söta tomater, penslas mustig senap och lindas in i salt och krispigt bacon. Korven bakas sedan med syrligt äpple för en riktigt härlig smakupplevelse.

Med få och prisvärda ingredienser och en snabb tillagningstid är vår falukorv i ugn perfekt för en stressad småbarnsförälder såväl som en barskrapad student. Släng ihop din falukorv och tillaga moset medan korven är i ugnen. Inom kort har du fått till en riktigt trygg, god och billig maträtt som håller vad den lovar. Vad mer kan man begära?

Vår ugnsstekta falukorv med bacon serveras tillsammans med ett klassiskt potatismos som passar perfekt till den krispiga korven. Är mos inte din favorit går det också bra att byta ut det mot kokt eller ugnsbakad potatis. Glöm inte bort att servera de saftiga äppelskivor du haft med i ugnen till din rätt. Vill du ha en ytterligare fräschör på tallriken kan pressgurka vara ett gott komplement.

Gjorde din falukorv succé? Då kanske du vill testa några andra klassiska baconrecept? Som till exempel Helstekt baconlindad fläskfilé i ugn.

 


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. Skala och dela potatisen. Låt koka mjuka.
  3. Skala och skär löken och äpplena i klyftor. Dela tomaterna och skär i skivor.
  4. Skär med vass kniv snitt i korven med två centimeters mellanrum. Fördela tomaterna i snitten. Bred senap på korven och lägg på baconskivorna. Toppa med riven ost. Lägg lök och äpplen vid sidan. Stek i ugn i cirka 25 minuter.
  5. Häll av vattnet på potatisen, tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa allt till önskvärd
    konsistens.