Fläskfilégratäng med bacon - Recept - Tulip

Fläskfilégratäng med bacon

(4 st) Mitt betyg: 0

Fläskfilégratäng med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Strimla baconet. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet tills det fått lite färg på bägge sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat.
  4. Fräs bacon med lök, vitlök och paprika tills blandningen mjuknat och fått lite färg.
  5. Varva fläskfilé med baconröran i en ugnsform. Blanda samman grädde med tomatpuré och basilika. Häll såsen i formen och toppa med ost. Gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
  6. Koka ris eller potatis och servera med en god sallad.