Fläskfilégratäng med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 600 g fläskfilé
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 2 msk smör
- 1 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Strimla baconet. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet tills det fått lite färg på bägge sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat.
- Fräs bacon med lök, vitlök och paprika tills blandningen mjuknat och fått lite färg.
- Varva fläskfilé med baconröran i en ugnsform. Blanda samman grädde med tomatpuré och basilika. Häll såsen i formen och toppa med ost. Gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
- Koka ris eller potatis och servera med en god sallad.