Fläskmedaljonger med baconoch grillade grönsaker
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 tsk honung
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 0,25 tsk spiskummin
- 0,5 st färsk chili
- Salt & peppar
- 400 g Fläskfilé
- 8 st stjälkar rosmarin
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 1 st gul paprika
- 1 st röd paprika
- Oregano
- 12 st små tomater
- 1 msk citronsaft
- Olja
Gör så här
HONUNGMARINAD
- Blanda honung, balsamvinäger, olivolja, spiskummin, chili, salt och peppar till en honungsmarinad.
KÖTT & BACON
- Skär filén i 8 bitar i ca 3 cm tjocka skivor.
- Vira en skiva bacon runt varje skiva ryggbiff.
- Stick in en kraftig kvist rosmarin i sidan och hela vägen genom ryggbiffsbiten så att baconskivan behålls och samtidigt ger smak.
GRÖNSAKER
- Skölj grönsakerna.
- Skär aubergine och squash i skivor och strö över salt.
- Rensa paprikorna från fröna och skär dem i mindre bitar.
GRILL & SERVERING
-
- Pensla köttbitarna med honungsmarinad och grilla dem.
- Grilla först på ytorna och sedan på baconkanterna.
- Pensla grönsaksbitarna med lite olja, strö över oregano och grilla tills grönsakerna får grillmärken, lägg sedan alla grönsaksbitar och tomater i en oljesmord stekpanna på grillen.
- Ringla över citronsaft och olja över grönsakerna.
- Tillsätt vid behov lite vatten.
- Vänd grönsaksbitarna då och då tills de är mjuka och saften rinner från tomaterna.
- Servera de grillade ryggbiffsmedaljongerna tillsammans med de grillade grönsaker.