Fläskpannkaka med bacon
- 1 t 25 min
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 300 g Tulip Bacontärningar
- 4 skivor bacon
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk socker
- 7,5 dl mjölk
- 50 g smör
- 6 st ägg
- Lingonsylt eller rårörda lingon
Gör så här
Fläskpannkaka med bacon
BACON:
- Stek bacontärningar och baconskivor i en varm panna tills de är krispiga och gyllene.
- Lägg de stekta bacontärningarna och baconskivorna på papper.
PANNKAKSDEG:
- Sätt ugnen på 175 ° C.
- Smöra en ugnsfast form alternativt klä in i bakplåtspapper.
- Lägg bacontärningarna i den ugnsfastaformen.
- Rör om mjöl, salt, bakpulver, socker och mjölk tillsammans och låt blandningen vila i en timme.
- Smält smöret. Vispa det smälta smöret med äggen och rör i mjölblandningen.
- Häll smeten över de stekta bacontärningarna i formen.
- Täck med baconskivor.
BAKNING:
Baka tills fläskpannkakan är genomstekt och gyllen (ca 30-40 minuter).
SERVERING:
Servera fläskpannkakan varm med lingonsylt eller rårörda lingon.