Fluffig omelett bacon

Fluffig omelettmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Fluffig omelettmed bacon

  • 20 min
  • 2 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon
  • 5 st Ägg
  • 0,5 dl Grädde
  • Smör till stekning
  • 0,25 tsk Salt
  • Peppar
  • 10 st Körsbärstomater
  • Gräslök
  • Rågbröd
Skriv ut recept

ENKELT RECEPT PÅ OMELETT MED KNAPERSTEKT BACON OCH FÄRSK GRÄSLÖK

Omelett är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Detta recept ger dig en utsökt luftig upplevelse och kombinerar äggets krämiga konsistens med knaperstekt bacon, söta tomater och färsk gräslök. Perfekt som brunch, lunch eller som en lättare kvällsmat. Njut av omeletten tillsammans med en fräsch sallad, rågbröd eller som den är.


Gör så här

    1. Vispa äggen i en skål och vispa ihop dem med salt, peppar och grädde.
    2. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna krispiga och gyllene.
    3. Lägg baconet åt sidan, eventuellt på ett hushållspapper.
    4. Lägg lite smör i pannan med baconfettet och häll äggmassan i pannan. Sänk till låg värme.
    5. Stek omeletten i ca 10 minuter tills all äggmassa har stelnat.
    6. Dela körsbärstomaterna på mitten och strö dem på omeletten tillsammans med skuren gräslök och knaperstekt bacon.
    7. Servera med en skiva rågbröd.
    8. Smaklig måltid!