Flygande JacobKlassiskt recept
- 1 t 45 min
- 4 personer
Ingredienser
Bacon- 150 g Tulip Bacon
- Olja
- 15 kg kyckling
- Salt
- Nymalen peppar
- Olja
- 2 st bananer
- Olja
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 4 dl ris
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg kycklingbröstet uppåt på långpannegallret. Sätt in kycklingen i ugnen och stek den ca 1 timme tills den är mjuk och genomstekt.
- Sätt ugnen på 220 °C.
- Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Pensla en ugnsfast form med olja och bred ut de stekta kycklingbitarna i formen.
- Dela bananerna på mitten på långsidan. Lägg de långa bananbitarna över de stekta kycklingbitarna.
- Rör ihop grädde och chilisås. Häll blandningen över kyckling- och bananbitarna i den ugnsfasta formen.
- Sätt in den ugnsfasta formen i ugnen i 10-15 minuter och grädda i 220 °C tills den är gyllene.
- Koka riset (se förpackning).
- Stek baconskivorna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene.
- Låt de stekta baconskivorna rinna av på ett hushållspapper. Skär eller bryt de stekta baconskivorna i mindre bitar.
- Strö över baconbitar och jordnötter och servera med kokt ris.