Frallormed bacon
- 2 t 0 min
- 20 personer
Ingredienser
- 100 g Tulip Bacon
- 50 g jäst
- 2 dl vatten
- 50 g florsocker
- 1 ägg
- 75 g smör
- 5 g kardemumma
- 10 g salt
- 550 g vetemjöl
Gör så här
Lägg baconskivorna på ett bakplåt i ugnen och stek dem krispiga vid 180 ºC i ca. 10-12 minuter.
Vänta tills skivorna har svalnat helt och hacka sedan skivorna i små bitar.
Lägg jästen i ljummet vatten och tillsätt sedan florsocker, ägg, smör, kardemumma, salt och baconbitar.
Blanda sedan mjöl i degen. Knåda degen i ca. 6-10 min. Låt degen stå på en varm plats i 15-20 minuter.
Forma 20 bullar och placera dem på en bakplåt. Låt bullarna jäsa i 45-60 minuter under en handduk. Baka bullarna 15-20 minuter vid 200 ºC.