Fransk Kycklinggryta med bacon örtrostad bakpotatis
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1 pkt Tulip Bacon
- 2 msk smör
- 3 dl gräddmjölk
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk dijonsenap
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- svartpeppar
- hackad färsk persilja till garnering
Gör så här
Kvarta champinjonerna. Strimla och bryn kyckling och bacon. Skiva och tillsätt lök. Pressa över vitlök och tillsätt senap och kryddor. Slå på vinäger, gräddmjölk och vatten. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp och sjud sedan i ca 30 min. Red vid behov av med ljus redning eller majsstärkelse.
Servera med örtrostad bakpotatis och färsk persilja.