Fyllda halloween-paprikor med bacon och ost

Fyllda halloween-paprikormed bacon och ost

(0 st) Mitt betyg: 0

Fyllda halloween-paprikormed bacon och ost

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon
  • 4 st orange paprika
  • 500 g färs (t.ex. fläsk och nöt)
  • 2 msk. mjöl
  • 3 st ägg
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 200 g ost
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Det här receptet är ett nytt och roligt sätt att äta de klassiska fyllda paprikorna, och ett mysigt och barnvänligt inslag speciellt passande till Halloween. Orange paprika påminner mycket om en pumpa till form och färg och de är lätta att skära ansikten i – både glada och mer kusliga ansiktsuttryck.

Färsen i detta recept består av en klassisk köttbullefärs, som enkelt kan kryddas med färska örter och riven lök. Det här receptet är dock en mer traditionell och barnvänlig version. Om du har mod att experimentera kan paprikan även fyllas med andra typer av färs. Prova med t.ex. med en blandning av kycklingfärs, bacon och mozzarella.


Gör så här

Skär baconskivorna i strimlor och kör dem i en matberedare med färs, mjöl, ägg och buljong.

Skär osten i tärningar och rör ner den i färsen och smaka av med salt och peppar.

Skär toppen av paprikan och ta bort kärnorna. Skär ut paprikorna som halloweenansikten med trekantiga ögon och näsa och tandad mun. Fyll paprikorna med färsen.

Grädda paprikan i förvärmd ugn i ca. 20 min. i 200 ° C på ett galler klätt med bakplåtspapper.  Tillagas tills färsen är genomvärmd. Servera omedelbart med bröd och en barnvänlig grönsallad.

 

SE HUR LÄTT DET ÄR. SMAKLIG MÅLTID:

Fyldte halloween-peberfrugter - step 1Fyldte halloween-peberfrugter - step 2Fyldte halloween-peberfrugter - step 3Fyldte halloween-peberfrugter - step 4