Fyllda kistor- med bacon och tomat
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon, tärnat á 140g
- 1 rulle smördeg
- 1 liten gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 5 stjälkar färsk persilja
- 1 ägg
- Salt och vitpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Stek tärnat bacon på hög värme i en stekpanna I 8 min, lägg sedan I hackad lök och stek I ytterligare 2min.
3. Häll i de krossade tomaterna och den hackade persiljan, koka ihop i stekpannan på låg värme, ca 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen svalna.
4. Under tiden, skär smördegen i 8st kistor och skär ett kors i 4 av kistorna.
5. Bred ut såsen på de 4 kistorna utan kors och pensla kanten med uppvispat ägg.
6. Lägg kistorna med kors ovan på och tryck ihop kanterna med en gaffel.
7. Pensla kistorna med resterande ägg och grädda de i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 15 min, 200°C.
Så enkelt och så gott!
Tips
Servera kistorna med avokadosallad med rostade nötter och festaost.