Old Fashioned BI-Bourbonmed bacon
Ingredienser
BI (BACONINFUSED) BOURBON- 3 skivor bacon ca 60 g
- olja
- 75 cl bourbon whiskey
- 150 g bacon i skiver
- Brun farin
- 1 skiva apelsin
- 1 strimmel citronskal
- 1 isbit
- 0,5 skiva kandiseret bacon
- 5 cl bourbon
- 2 stänk angostura
- 2 hela körsbär
Gör så här
BI (BACONINFUSED) BOURBON:
Stek 60 g baconskivor på en mycket varm panna i lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Häll av baconfettet och sila det i en kanna med 75 cl bourbon och rör om.
Täck kannan med folie och lägg den i frysen i 1-2 dagar.
Sikta fett från blandningen genom en sil och filtrera sedan genom ett kaffefilter.
Häll den filtrerade bourbon i en flaska.
KANDERADE BACON:
Förvärm ugnen till 200 ° C.
Lägg 150 g baconskivor på en bakplåt med bakplåtspapper och strö dem med brunt socker.
Baka tills sockret smält, vänd då baconskivorna.
Baka tills baconskivorna blir bruna, ta ut dem och lägg dem på ett bakplåt.
GAMLA FASHIONED BI-BOURBON:
Skär en skiva apelsin och en remsa citronskal.
Lägg is och bourbon i ett whiskyglas.
Stänk av Angostura i.
Lägg 1 skiva kanderad bacon i.
Dekorera med 1/2 skiva apelsin på kanten av glaset. Servera omedelbart garnerad med körsbär och citronremsa på en bambuspett.