Getostsallad med bacon, fikon och honung - Recept - Tulip

Getostsallad med bacon och krutonger

(0 st) Mitt betyg: 0

Getostsallad med bacon och krutonger

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4-6 skivor fullkornsbröd
  • 4 x 80 g getost
  • 4 st fikon
  • 1 st rödbeta
  • 100 g babyspenat eller sallad
  • 1 pkt Färdigstekt Tulip Bacon i skivor
  • 12 st frischer körsbär
  • 4 msk honung
Skriv ut recept

Ett härligt recept på getostsallad! En sallad med bakad getost, bacon, fikon och honung. En lyxig och enkel lunchsallad eller servera som förrätt.

 


Gör så här

Getostsallad

  1. Råriv rödbetor och lägg i en liten skål med isvatten.
  2. Skär 8-12 runda cirklar ur det grova brödet och rosta dem i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt.
  3. Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg getostskivorna på en bakplåt och baka i ugnen i ca 4 minuter.
  4. Låt rödbetorna droppa av.
  5. Bryt baconskivorna i småbitar.
  6. Tillsätt krutonger, fikonskivor, rödbetor, sallad, bacon och körsbär runt getosten.
  7. Ringla på lite honung och servera omedelbart.