Getostsallad med bacon och krutonger
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4-6 skivor fullkornsbröd
- 4 x 80 g getost
- 4 st fikon
- 1 st rödbeta
- 100 g babyspenat eller sallad
- 1 pkt Färdigstekt Tulip Bacon i skivor
- 12 st frischer körsbär
- 4 msk honung
Gör så här
Getostsallad
- Råriv rödbetor och lägg i en liten skål med isvatten.
- Skär 8-12 runda cirklar ur det grova brödet och rosta dem i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt.
- Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg getostskivorna på en bakplåt och baka i ugnen i ca 4 minuter.
- Låt rödbetorna droppa av.
- Bryt baconskivorna i småbitar.
- Tillsätt krutonger, fikonskivor, rödbetor, sallad, bacon och körsbär runt getosten.
- Ringla på lite honung och servera omedelbart.