Gnocchi med bacon och grädde
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 2 frp färsk gnocchi
- 1 gul lök
- 1 vitlökslyfta
- 1 msk olivolja
- 70 g bladspenat
- 1 dl grädde
- 1 msk smör
- 50 g pecorino eller parmesan
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka gnocchi enligt beskrivningen på förpackningen.
- Dela baconet i mindre bitar. Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och bacon tills löken mjuknat och fått fin färg. Häll ner grädde och låt det få ett uppkok.
- Krydda med lite salt och peppar och koka samman i några minuter. Tillsätt spenaten och låt allt bli varmt.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs gnocchi i smöret tills den fått fin färg.
Servera med såsen och toppa med riven eller hyvlad parmesan.