Grönkålssoppa med bacon - Recept - Tulip

Grönkålssoppa med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Grönkålssoppa med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip bacon á 125 g
  • 1 gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Hacka lök och. Stek den med grönkål i en kastrull tills de mjuknat och löken blivit blank utan få färg. Tillsätt vatten, buljong, vin och grädde och låt koka ca 20 min.
  2. Strimla baconen men spara 4 st hela för garnering. Stek baconen och låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar (mortlad eller malen). Toppa med baconflakes och ett helt bacon.