Grönkålssoppa med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip bacon á 125 g
- 1 gul lök
- 500 g grönkål
- 2 msk olja eller smör
- 6 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl torrt vitt vin
- 5 dl vispgrädde
- 5 kryddpepparkorn
- 1 tsk salt
Gör så här
- Hacka lök och. Stek den med grönkål i en kastrull tills de mjuknat och löken blivit blank utan få färg. Tillsätt vatten, buljong, vin och grädde och låt koka ca 20 min.
- Strimla baconen men spara 4 st hela för garnering. Stek baconen och låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar (mortlad eller malen). Toppa med baconflakes och ett helt bacon.