Bacon majonnäs - Hemmagjord majonnäs - Recept - Tulip

Hemmagjord majonnäsmed bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Hemmagjord majonnäsmed bacon

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Hemmagjord majonnäs gjord på äggulor, olja, fett från stekt bacon, citronsaft och toppat med bacontärningar. Majonnäs med en twist som blir riktigt god!

 


Gör så här

BACON

  1. Stek bacontärningarna i en stekpanna på medium värme tills de är gyllen och krispiga.
  2. Lägg en sil över en skål och häll bacon och fett direkt från pannan, så att baconfettet samlas i skålen.
  3. Tillsätt resten av oljan och rör om. 

MAJONNÄS

  1. Blanda äggulor, senap och oljeblandningen med olja och baconfett i en hög behållare som passar din stavmixer.
  2. Ställ stavmixern i behållaren så att den vidrör botten och starta den. När majonnäsen är tjock i botten, lyft långsamt upp mixern medan du tippar glaset något. När mixern når toppen är majonnäs klar.
  3. Krydda med citronsaft, salt och peppar och tillsätt 2/3 av den rostade bacontern.
  4. Använd resten som garnering ovanpå när du serverar.
  5. Smaksätt med en aning citron och toppa med krispiga bacontärningar.