Hemmagjord majonnäsmed bacon
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g Tulip Bacontärningar
- 1,5 dl olivolja
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk citronsaft
Gör så här
BACON
- Stek bacontärningarna i en stekpanna på medium värme tills de är gyllen och krispiga.
- Lägg en sil över en skål och häll bacon och fett direkt från pannan, så att baconfettet samlas i skålen.
- Tillsätt resten av oljan och rör om.
MAJONNÄS
- Blanda äggulor, senap och oljeblandningen med olja och baconfett i en hög behållare som passar din stavmixer.
- Ställ stavmixern i behållaren så att den vidrör botten och starta den. När majonnäsen är tjock i botten, lyft långsamt upp mixern medan du tippar glaset något. När mixern når toppen är majonnäs klar.
- Krydda med citronsaft, salt och peppar och tillsätt 2/3 av den rostade bacontern.
- Använd resten som garnering ovanpå när du serverar.
- Smaksätt med en aning citron och toppa med krispiga bacontärningar.