Hjärtformad ägg och bacon
- 25 min
- 1 person
Ingredienser
- 40 g Tulip Bacon i skivor
- 1 st ägg
- Gräslök
- Svartpeppar
- 1 st rostbröd
Gör så här
Tillagning av hjärtformad ägg och bacon
- Förvärm ugnen till 200 ºC eller 190 ºC om du har varmluftsugn.
- Baka baconen i ugnen direkt i ugnfast stekpanna eller lägg bakplåtspapper på ett bakplåt och forma ett baconhjärta av två bitar bacon.
Använd gärna en hjärtform eller forma ett hjärta av upprullat aluminiumfolie för att enklare forma baconet.
Baconhjärtat bakas i ugnen i cirka 6 minuter, eller tills det är ungefär 50% klar. - Ta ut stekpannan, eller plåten ur ugnen och knäck försiktigt ett ägg ner i mitten av baconhjärtat. Baka baconhjärtat i ugnen i cirka 8-10 minuter, eller tills ägget är lätt gyllene.
- Toppa med gräslök och peppar.
- Servera baconhjärtat på en fin tallrik med rostat bröd.