Ägg och bacon - Recept - Tulip

Hjärtformad ägg och bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Hjärtformad ägg och bacon

  • 25 min
  • 1 person

Ingredienser

Skriv ut recept

Ett enkelt recept med ägg och bacon som blir lite roligare med baconhjärta till någon som du kanske vill visa lite extra kärlek till. Kul och gott till frukost och lunch med nära och kära!

 


Gör så här

Tillagning av hjärtformad ägg och bacon

  1. Förvärm ugnen till 200 ºC eller 190 ºC om du har varmluftsugn.
  2. Baka baconen i ugnen direkt i ugnfast stekpanna eller lägg bakplåtspapper på ett bakplåt och forma ett baconhjärta av två bitar bacon.
    Använd gärna en hjärtform eller forma ett hjärta av upprullat aluminiumfolie för att enklare forma baconet.
    Baconhjärtat bakas i ugnen i cirka 6 minuter, eller tills det är ungefär 50% klar.
  3. Ta ut stekpannan, eller plåten ur ugnen och knäck försiktigt ett ägg ner i mitten av baconhjärtat. Baka baconhjärtat i ugnen i cirka 8-10 minuter, eller tills ägget är lätt gyllene. 
  4. Toppa med gräslök och peppar.
  5. Servera baconhjärtat på en fin tallrik med rostat bröd.