Jordärtskockssoppa med bacon
- 55 min
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 500 g jordärtskocka
- 2 st lök
- 2 klyftor vitlök
- 5 dl grädde
- 2 dl vitt vin
- 5 dl kycklingbuljong
- 4 msk pesto
- 2 tsk salt
- 4 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här
Jordärtskockssoppa med bacon
- Skala och grovhacka jordärtskocka, lök och vitlök. Stek lätt i olivolja tills de börjar få färg.
- Tillsätt vitt vin och låt sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt grädde och buljong, låt sjuda i 30 minuter tills att jordärtskockorna är helt mjuka.
- Använd en stavmixer och mixa till en slät soppa. Kryddsätt med salt och peppar.
- Skär bacon i små bitar och stek krispiga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera soppan varm, toppa med baconströssel och pesto.