Jordärtskockssoppa med bacon - Recept - Tulip

Jordärtskockssoppa med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Jordärtskockssoppa med bacon

  • 55 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 st lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 4 msk pesto
  • 2 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Skriv ut recept

Jordärtskocksoppa med bacon passar utmärkt till både förrätt, lunch eller middag. Toppa med knaperstekt bacon för den perfekta sältan. Så gott och så enkelt.

 


Gör så här

Jordärtskockssoppa med bacon

  1. Skala och grovhacka jordärtskocka, lök och vitlök. Stek lätt i olivolja tills de börjar få färg. 
  2. Tillsätt vitt vin och låt sjuda i 5 minuter. 
  3. Tillsätt grädde och buljong, låt sjuda i 30 minuter tills att jordärtskockorna är helt mjuka. 
  4. Använd en stavmixer och mixa till en slät soppa. Kryddsätt med salt och peppar.
  5. Skär bacon i små bitar och stek krispiga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera soppan varm, toppa med baconströssel och pesto.