Kalkonsallad med äppleoch picklade rädisor
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Kalkonbacon 110g
- 3 st syrliga äpplen (ex Granny Smith)
- 1 st broccolibukett
- 25 dl turkisk yoghurt
- 2 krm ingefära
- 1 st rödlök
- 1 knippe färska rädisor
- valfri sort gröna blad
- olivolja
- 250 g belagulinser
- 15 liter vatten
- 1 st hönsbuljong
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Gör så här
Koka ihop lagen. Skiva rädisor och häll den varma lagen över dem. Låt stå.
Skölj sedan linserna i kallt vatten under några minuter. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningar. Tillsätt därefter linser och låt koka i 20-30 minuter på låg värme. Linserna ska ha lite kärna men inte kännas träiga. Häll av och låt svalna.
Skala broccolistammen. Dela broccolin i fyra lika stora buketter (ta ej bort stammen). Grilla eller rosta i ugn på 200 grader i ca 20 min, eller tills broccolin blivit lite sotig.
Dressingen: Skala, kärna ur och mixa eller finriv 1,5 äpple tillsammans med ingefära. Pressa ur det mesta av äppelsaften. Vänd sedan ner blandningen i yoghurten. Söta upp dressingen med lite honung om så önskas.
Skiva rödlöken tunt. Skiva och stek kalkonbaconet.
Ta fram en tallrik och lägg upp grönsakerna tillsammans med de gröna bladen, linserna och kalkonen, toppa med yoghurtdressingen eller lägg den vid sidan. Ringla över olivolja.