Kantarellpaj med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
- 300 g kantareller
- 1 gul lök
- 100 g bladspenat
- 2 msk smör
- 5 ägg
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 150 g riven ost, t.ex. Västerbotten eller prästost
- 1 rulle färsk pajdeg, ca. 250 g
- 1 msk smör (till formen)
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en springform som mäter cirka 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills pajskalet fått lite färg.
- Strimla baconet, rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva löken.
- Hetta upp en stekpanna och stek svamp och lök i 2 msk smör tills vätskan kokat bort lägg upp på ett fat. Stek baconet tills det fått lite färg och tillsätt spenat, fräs i några minuter och blanda ner svampblandningen. Krydda med lite salt och peppar.
- Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt grädde och mjölk, vispa samman och krydda med lite salt och peppar.
- Fyll pajskalet med hälften av den rivna osten och svampblandningen. Häll över äggstanningen och toppa med resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills pajen fått fin färg och är genomgräddad.
- Låt svalna och toppa pajen med lite färsk spenat.