Karamelliserad lök och senapscrèmemed grillad tjock korv
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 8 st GÖL eller Ugglarps grillkorv
- 1 frp Tulip bacon
- 2 st Gul lök
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 1 tsk Socker
- 1,5 dl Crème fraiche
- 2 msk Grovkornig senap
- 1 påse Blandsallad
- 2 st Paprika
Gör så här
Snitta korven/skär snitt i korven och grilla tills den får fin färg. Stek baconet krispigt och skär i mindre bitar.
Karamelliserad lök
Skär löken tunt. Lägg i en kastrull med smör och fräs tills löken är helt mjuk, utan att den tar färg. Tillsätt socker och vinäger. Koka i ca 5 minuter.
Rostade paprikor
Dela paprikorna i halvor, pensla med olja och rosta på grill eller i ugn tills de blir svarta. Skala och strimla grovt.
Senapscrème
Vispa crème fraiche fast och blanda i grovkornig senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera
Lägg upp sallad och korv på ett fat och toppa med paprika, karamelliserad lök, senapscrème och strö över knaperstekt bacon.
Tips
Du kan köpa färdiga rostade paprikor, en större burk är perfekt för receptet.